Datanätverk

Behöver ni hjälp med datanätverket hemma? Kanske är nätverket slarvigt installerat? Ligger nätverkskabeln klämd i en dörr eller fönster? Har ni fått in fiber men inte vet vad ni skall göra sedan?

LUGN! Vi kan hjälpa dig.

Nyhet för dig med Canal Digital! Nu finns en tjänst ifrån Canal Digital som heter "Follow me" som använder just nätverket hemma! läs mer om det här.

Vi har kablarna och kontakterna. Givetvis installerar vi också! och drar fram nätverkskabel.

Vi installerar mestandels Kat5e och är den vanligaste kategorin idag. Den stödjer en hastighet på upp till 1 Gb/s, vilket räcker gott och väl för de vanligaste användningsområdena. Bandbredden ­ligger på 100 MHz. E:et i kat5e står för enhanced, vilket berättar att det rör sig om en ­vidareutveckling av den äldre kat5-klassen som inte kunde prestera högre än 100 Mb/s. Vanligvis monteras kontakterna enligt en rak kabel s.k "B" modell

Skärmad kabel eller inte? UTP och FTP är två förkortningar som anger huruvida nätverkskabeln är skärmad eller ej. FTP (Foiled Twisted Pair) har ett lager av folie runt de samlade ledarna för att undvika störningar utifrån. En fast installation för kabeln med risk för störningar så rekommenderas skärmad kabel eller om det upplevs problem med elektromagnetiska störningar eller om kabeln ska dras tillsammans med starkströmsledningar är detta ett bra val. För de allra flesta installationer räcker dock UTP (Unshielded Twisted Pair). UTP-kabeln saknar den extra skärmen, vilket gör den enklare att jobba med.

 

DIGITALSPECIALISTEN TV-MAN AB HAR KUNSKAPEN, HÅRDVARAN OCH KONTRAKTEN SOM BEHÖVS. VÄLKOMMEN IN I BTIKEN FÖR MER INFORMATION!

Datanätverk med koaxialkabel

2014 Januari. En ny trevlig produkt från Triax är den här! TEOC 110 bygg upp ett datanätverk med dina nya eller gamla koaxialkablar i huset! Plugg and play, Snabb, Upp till 175 Mbps vilket motsvarar 22Mb/s! Räcker gott för att streama HD-signal.Upp till 16 enheter kan kopplas ihop. Medföljer 5 volts nätdel och en ethernetkabel. Det behövs inte uttag emellan som på bilden. En koaxialkabeln kan vara över hundra meter lång. Du behöver minst två enheter för att det skall fungera.

Traix TEOC 110

 

svart Tillbaka Paus Stopp Start Vidare