Nyheter om digitala TV-utsändningar via satellit

 

2013-09-23: En Kul produktnyhet för oss! Vi säljer nu ZAAPTV HD409N. Det är en IP-TV box som du kan ta emot och se tusen fria tv-kanaler! Utan parabol! Du måste ha tillgång till bredband med minst; ADSL minst 2 Mb, Fiber 1Mb, 4G 5Mb, 3G minst 10 Mb. Den konsumerar typ 3,6 Gb per timme så obegränsad internet är att rekommendera. Kom in till butiken så får du se IRL. Den har ca 1000 kanaler förinstallerat. USB ingång för inspelning, nätverksuppkopling för ditt hemnätverk mm. HDMI och optiskt digitalt ljud ut, T-CON, IR ingång, har ej scart, ej RCA.

2013-06-12: En Kul produktnyhet, "Follow me" med Canal digital. Follow Me är en ny funktion som gör att HD-boxen kommer åt det inspelade materialet på den inspelningsbara HD-boxen 500 GB. Detta öppnar upp för att göra din tv-upplevelse mycket mer flexibel. Se mer information här!

2012-10-24: Nu finns den! Kul produktnyhet!? Tänk dig att du vill skicka ut bilden från din satellitmottagare, blue-ray, digital markbox, på ditt egna antennät i full HD kvalité! (privat villa, hotell, lägenheter m.m). Aquila är en kombinerad MPEG4/HD encoder och DVB-T (COFDM) modulator som även har ASI och IP ut Du får HDTV till samtliga TV- Apparater utan att behöva dra HDMI-kablar till varje. Anslut bara tv:n till ditt befintliga antennuttag.

aquila har även IP-streaming så att du kan titta på tv trådlöst, tex via din iPad. aquila kan anslutas till valfri HDMI källa som satellitmottagare, Blueray spelare mediaspelare och kamerasystem. Idealiskt för större heminstallationer, pubar, konferanslokaler och informationssytem till butiker

HDMI in - Full HD 1080p, ASI in IP in, RF in (mix)

HD distribution via vanlig antennkabel (DVB-T COFDM), VHF/UHF

RF ut, ASI ut, och IPTV ut (Asynchronous Serial Interface, or ASI, is a streaming data format which often carries an MPEG Transport Stream.

Display och programering på fronten, även via web-interface

För väggmontage.

2012-10-24: Canal digital via satellit. Ny mjukvara till både HD PVR 101 ST och den vita ADB 2850. Mjukvaran till ADB 2850 ST gör att du kan ansluta extern hårddisk via USB. Mjukvaran till HD PVR 1001 ST gör en del förbättringar!

2012-10-24: Canal digital via satellit. Om det börjar komma upp felmeddelanden på TV:n som typ: "Sätt i kortet..." Tyvärr kan det vara så att nätdelen börjar bli trött (igen!) för denna maskinen. Spänningen stör boxen, kom in och köp ny nätdel för 495 kronor! Detta gäller för HD PVR 101 ST. En tillfällig lösning kan vara att dra ut elsladden och låta den vila en stund och sedan i igen och starta om!.

HD PVR 101 ST

INGEN TV 3 ?

2012-03-23. Fastighetsägare och kunder! Lystring! Den 1 april 2012 kommer Viasat att släcka ner fem lokala TV3-editioner på satelliten Astra 4A @ 5° Öst. De lokala sändningarna som försvinner är "TV3 Mitt", "TV3 Norr", "TV3 Syd", "TV3 Väst" och "TV3 Öst". Nedsläckningen innebär att samtliga huvudcentraler och mindre antennät som idag tar emot någon av dessa sändningar måste ställas om för att istället ta emot "TV3 Stockholm". Omställningen måste göras innan den 1 april 2012. Observera att programkorten inte behöver omregistreras för denna ändring. Lokala sändningar finns idag på 11.938 Vertikalt men måste då ändras till den ordinarie "TV3" som blir Stockholm finns som vanligt på 12.054 GHz Vertikal sändning, Service ID 1100. Även Kanal 5 väst kommer att släcka sina sändningar den 20 april. När justering av TV3 sker så bör även kanal 5 ändras samtidigt. Annars riskeras kunder att tappa bilden på Kanal 5 den 20 april. Frekvensen är detsamma med Service ID eller PID skall istället vara 403. Ring eller maila oss så skickar vi ut någon som hjälper er!. Vi är experter på Triax DTH, ProMaster m.m.

2011-09-09. Det finns en app till ipones och ipad med Tv-guide, från Canal Digital. Länk här

Äntligen!

2011-09-01. Det finns en ny satellitmottagare från Canal Digital med inspelningsfunktion. Den heter HD PVR 5720 SX. Dubbla tuners och har en inbyggd hårddisk på 500 gigg som räcker till en hel del program, nämligen 80 timmar HD program eller 240 timmar standard program. Kan även fjärrprogrameras för inspelning via webb och mobil, Detta kräver dock att den är uppkopplad mot internet. Den stödjer dessutom 3D och förberedd för Canal Digital GO (On Demand) Stödjer Dolby Digital 5.1 ljud. Den buffar upp till 3 timmar. Har en inbyggd markbox för dom fria lokala tevekanalerna. På baksidan hittar man en scart, optisk digital ljudutgång, RCA Audio L+R,HDMI utgång, Ethernetkontakt, USB, nätspänning 12 volt (4,16 A) Tillverkad av ADB. I dagens mjukvara (som givetvis CD kan ändra när som helst, de har dom har gjort tidigare ;-( ) så kan man hoppa i inspelning en förbestämd minut men en knapptryckning.

2011-05-25. Det finns en kul satellitmottagare för satellitmottagning från Technisat. Den heter Digit ISIO S1 och finns med i vårt sortiment. Det är den första box som klarar HDTV och Internet!. Nu kan TechniSat stolt börjar skeppa sina första hybrid mottagare DIGIT ISIO S1 till sina återförsäljare. Mottagaren har olika multimedia funktioner utöver omfattande Internet-funktioner och kan ta emot via satellit sändningar i SD-emot och i HD-kvalitet. Den har dubbla tuners för att spela in ett program och se ett annat. Förutom att få digital-TV-och radioprogram via digital satellit i SD och HD-kvalitet, så har även S1 ISIO DIGIT IP-baserade interaktiva tjänster, som får tillgång till mediebibliotek. Koppla ditt nätverk till boxen och då blir även internet surfning och hämtning av video-on-demand erbjudande och HbbTV är också möjliga. Dessutom har mottagaren ISIO Live! En egen portal med många interaktiva tjänster, såsom mottagning av radiostationer Internet. Dessutom länkar portaler till olika ämnen, såsom resor, vin, sport, ekonomi, hälsa mm. Dessutom kan mottagaren laddas med appar. Fler applikationer kommer att följa och därmed utöka funktionerna i enheten i framtiden. Har bl.a Conax avkodning (CanalDigitals kort passar i) 2 CI interface, 3 USB, DVR via eSATA extern hårddisk, 10/100MB Ethernet interface, UPnP klient för att prata med andra datorer i nätverket, Dolby Digital AC3, ACC (Advanced Audio Coding), Teletext, Diseq 1.2, plats för 5000 kanaler.

2010-09-23. Det finns ny mjukvara till Canal digitals inspelnings box eller Sagem HD PVR 101-ST som den heter. Om den är bättre än den gamla mjukvaran kan jag inte idag hålla med om. Man ändrar menyerna och teckenstorlek till mindre. Instruktionsmanualen stämmer inte något. Skärpan ändras till mycket skarp läge. Ett plus är att det finns möjlighet till att använda RJ45 kontakten till nätverket och VOD funktionen (Video On Demand) för att ladda hem filmer ifrån SF filmbiblotek med ca 500 titlar. En del programkort måste bytas för att funktionen skall fungera, ring då Canal Digital.

2010-10-12. Det finns en förbättrad mjukvara till Canal digitals inspelnings box eller Sagem HD PVR 101-ST som den heter.

Version 4.20.14k innehåller bl.a. följande förbättringar .

 • Video On Demand – tjänst för att hyra film via boxen
 • Nytt och förbättrat användargränssnitt
 • Kortare avstängningstid (standby)
 • Minskad energiförbrukning (ca 35%)
 • Snabbare kanalbyte
 • Snabbare EPG
 • Utökad tablåinformation i tidslinjevyn på EPG:n
 • Förenklad hantering av serieinspelning
 • Stabilare funktionalitet i "MyTV"-läget

  Viktig information i samband med installation

  • PIN-koden återställs till 1234 (fabriksinställning). Du kan själv välja en annan PIN-kod.
  • Tidigare favoritlistor försvinner och måste därför skapas om på nytt.
  • Tidigare serieinspelningar försvinner och måste programmeras om på nytt.
  • Dolby Digital sätts per automatik till stereo.
  • HDMI är aktiverad.
  • Tidigare inspelat material försvinner ej.

Här nedan följer även ett antal lösningar på problem som kan uppstå vid tekniska uppdateringar i mjukvaran:

1. Boxen går in i första installationsläge och i displayen står det INIT. I flera fall har HDMI-ingången blivit inaktiverad
Tillfällig lösning: I de flesta fall fungerar det att ansluta en scartsladd och sedan gå in i menyn för att aktivera HDMI-ingången.

2. Boxen startar upp men går sedan ner i standby läge igen
Tillfällig lösning: Starta boxen ytterligare en gång så fungerar den.

3. Inget ljud och det står Mute i displayen
Tillfällig lösning: Använd volymknapparna på fjärrkontrollen för att öka ljudnivån.

4. Då en programmerad inspelning är igång går det inte att starta boxen från standby läge
Tillfällig lösning: Starta boxen och gå in i EPGn och markera den kanal du vill titta på och tryck OK.

5. Det går sakta när när jag spolar
Tillfällig lösning: Tryck på röd knapp för att backa 10 minuter åtgången alternativt grön knapp för att spola fram 10 minuter.

6. Gröna streck i bilden
Tillfällig lösning: Starta om både den inspelningsbara HD-boxen och din TV.

 

 

DIGITALSPECIALISTEN TV-MAN AB HAR KUNSKAPEN, HÅRDVARAN OCH KONTRAKTEN SOM BEHÖVS. VÄLKOMMEN IN FÖR MER INFORMATION.

 

svart Tillbaka Paus Stopp Start Vidare