TerraNews - Nyheter om markbundna TV-utsändningar

 

2013-09-23: En Kul produktnyhet för oss! Vi säljer nu ZAAPTV HD409N. Det är en IP-TV box som du kan ta emot och se tusen fria tv-kanaler! Utan parabol! Du måste ha tillgång till bredband med minst; ADSL minst 2 Mb, Fiber 1Mb, 4G 5Mb, 3G minst 10 Mb. Den konsumerar typ 3,6 Gb per timme så obegränsad internet är att rekommendera. Kom in till butiken så får du se IRL. Den har ca 1000 kanaler förinstallerat. USB ingång för inspelning, nätverksuppkopling för ditt hemnätverk mm. HDMI och optiskt digitalt ljud ut, T-CON, IR ingång, har ej scart, ej RCA.

2012-10-24: Nu finns den! Kul produktnyhet!? Tänk dig att du vill skicka ut bilden från din satellitmottagare, blue-ray, digital markbox, på ditt egna antennät i full HD kvalité! (privat villa, hotell, lägenheter m.m). Aquila är en kombinerad MPEG4/HD encoder och DVB-T (COFDM) modulator som även har ASI och IP ut Du får HDTV till samtliga TV- Apparater utan att behöva dra HDMI-kablar till varje. Anslut bara tv:n till ditt befintliga antennuttag.

aquila har även IP-streaming så att du kan titta på tv trådlöst, tex via din iPad. aquila kan anslutas till valfri HDMI källa som satellitmottagare, Blueray spelare mediaspelare och kamerasystem. Idealiskt för större heminstallationer, pubar, konferanslokaler och informationssytem till butiker

HDMI in - Full HD 1080p, ASI in IP in, RF in (mix)

HD distribution via vanlig antennkabel (DVB-T COFDM), VHF/UHF

RF ut, ASI ut, och IPTV ut (Asynchronous Serial Interface, or ASI, is a streaming data format which often carries an MPEG Transport Stream.

Display och programering på fronten, även via web-interface

För väggmontage.

 

2011-11-04: OBS! Förlorat tv-kanaler? Frekvensändringar i Göteborgsområdet, Förändringarna i Göteborgsområdet omfattar fyra sändarstationer och kommer att genomföras den 1 november. Kanaländringen gäller mux 5 som byter från K59 till K43. Förändringen innebär att tittare som hämtar sin signal från sändarna i Göteborg måste göra en ominstallation / kanalsökning av digital-tv-mottagaren för att få in tv-kanalerna som ligger i mux 5 (TV4 Sport, Silver, TCM, Canal+ Series, Axess TV, Canal7, BBC World, Disney XD, Showtime, Star, 7, TLC och Dicovery Science). En meddelandeskylt som visas på din tv, skriver i stil av "Ingen signal" i värsta fall "hittar ingen signal, rikta om din antenn!" Rikta INTE om antennen. Gör en kanalsökning istället. Normalt beteende: Tryck Meny eller DMeny. Välj automatisk kanalsökning. TV:n alt. Boxen börjar då att söka i någon minut.

2011-02-28: Nätförändringar för Canal 7 Canal 7 byter namn till Kanal Global

2011-01-07. Välkommen till världen! Nytillkomligar i familjen! Nu har vi nya modeller på DVB-T2 mottagare. Sagem har två boxar, den ena har möjlighet till att spela in program på en hårddisk. Den heter Sagem RT-90 och storleken på hårddisk är 169 Gb. Har dubbla mottagare vilket gör att man kan spela in ett program och se ett annat. Inspelningstid på HDD är 40 timmar av HD-material och 80 timmar av SD material. Ser ut så här:

 

Sagem har också kommit med en box utan inspelningsmöjlighet och heter DT-90.

Gemensamt för dom båda boxarna är dom har Dolby Digital, Digital ljudutgång av typ koax samt standard ljudutgång L+R. Stödjer givetvis DVB-T2 och MPEG4 HD-kanaler samt MPEG2 mottagning. Vanlig SD-bild skalas upp till HD format 1080i 1080P alt. 720P, 576p. Styrning av aktiv antenn, + 5volt. USB2.0 ingång för bildvisning (nuläget ej aktiverad) En HDMI utgång samt en scart-utgång. Godkänd av boxer.HDMI kabel ingår.

En tredje box är på väg in och är ifrån Humax. PVR funktion, möjlighet att montera separat HDD via USB och då har man funktioner som timeshift, paus och snabbspolning via ansluten hårddisk. Uppspelning av filmer, bilder och musik via USB, EPG Eletronisk program guide, Upplösning 1080p, 1080i, 720p, 576p. Inbyggd kortläsare. HDMI utgång, 2 st Scart (RGB) utgång och ingång, Komposit, optiskt ljud, USB 2,0. Matning av aktiv antenn, + 5volt. Ethernetutgång. Ser ut så här:

Bilden visar Humax DVB-T2

2011-01-05: Nätförändringar i Göteborg. För Animal Planet och TLC Den 11 januari byter Animal Planet och TLC sändningsteknik Den 11 januari sker förändringar av teknik och sändningstider för tre av Discoverys kanaler. TLC byter sändningsteknik till MPEG-2 och flyttar från mux 5 till mux 4. Det innebär att de som antingen har en MPEG-2 och/eller en MPEG-4 box kan se kanalen. TLC börjar även att sända dygnet runt, 7 dagar i veckan0

2010-11-01. Plötsligt händer det! Idag, den 1 november, är en historisk dag för det markbundna tv-nätet. Boxer lanserar HDTV-kanaler i två paket i det digitala marknätet. Lanseringen innebär starten för två nya sändarnät för HDTV som snart ska ge alla med en vanlig tv-antenn tillgång till HDTV. Nu börjar även SVT1 HD och SVT2 HD att sända. Kanalerna parallellsänder de vanliga SVT-kanalernas innehåll, men i väsenligt bättre bildkvalitet. Dessa båda kanaler sänder okrypterat, det vill säga utan krav på abonnemang. Boxer HD paket innehåller MTVN HD, National Geographic HD och TV4 HD. TV4 HD kommer starta den 18 december. Dessa kanaler, ingår i paketet "Boxer HD" kommer kosta 59 kr/månad för 12 eller 24 månaders abonnemang. Ny HD kanal är även Canal+ Sport HD som börjar att sända tillsammans med ännu en ny kanal, Canal+ Series, denna kanal sänds i standardupplösning. Kanalerna finns med i "Canal+" paketet som innehåller fler kanaler.

-Vad behövs för att ta emot sändningarna? Klicka här!

- Länk till Boxer - klicka här!

- Länk till detta pressmeddelande! klicka här 2010-10-15.

2010-10-18. Då är det klart med markbundna mux 6 och 7. Göteborgs mux 6 hamnar på Kanal 33 på UHF och mux 7 på kanal 9 på VHF bandet. Vi frågar dig som kund om installation av VHF-antenn när vi gör övrigt antennarbete på ert tak. Den 1 november planeras dom första HDTV sändningar runt Göteborg. Sändningsstandarden sker i DVB-T2 och kompromeringstekninken MPEG4. Planen är att nå 70% av befolkningstäckningen under 2010. Obs, att slavsändarna i Mölndal och Hisingen kommer inte sända mux 7 (VHF). Udevallas sändare är inte klar ännu och i Varberg så är frekvensentillstånden inte klara. Varberg har planerat sända på kanal 32 för mux 6 och VHF kanal 7 för mux 7. Borås, Dalsjöfors, planerar sända 1 november. Frekvenstillstånden är klart med mux 6 på kanal 36 och mux 7 på kanal 41, båda på UHF bandet. Man behöver en HD ready TV, mottagare som klarar DVB-T2, Abonemang för att se hela utbudet. SVT1HD och SVT2HD kommer att sända fritt.

2010-09-23. Terracom testsänder på kanal 9 för kommande DVB-T2 sändningar.

"DVB-T2 som är en förkortning för Digital Video Broadcasting - Terrestrial, andra generationen, är den kommande utvidgningen av den befintliga standarden DVB-T, som utfärdats av det EU-baserade konsortiet DVB som utarbetats för sändningar av digital marksänd television. Detta system sänder komprimerat digitalt ljud, video och andra uppgifter i fysisk-nivå-rör (PLPs), med OFDM-modulation och ihopslagen kanalkodning och interfoliering.Enligt verkets plan kommer kanalerna att sända med komprimeringsstandarden MPEG-4 samt utsändningsstandarden DVB-T2. Detta för att effektivt utnyttja nätet och få plats med upp till åtta kanaler. DVB-T2-mottagare finns ännu inte på den svenska marknaden, men väntas finnas senare under 2010 eller början av 2011, både i boxar och inbyggda i tv-apparater."

2010-06-02 Kanaländringar i Uddevalla, ny kanalsökning.

DVB-T kanaler och utbud för Göteborgs område, klicka här!

DVB-T karta för Göteborgs område, klicka här!

Vad behövs för att titta på markbunden HD tv? klicka här!

Behöver du hjälp med installation? klicka här!

Vill du veta mer om nyheter och ändrar i för DVB-T? klicka här!

 

DIGITALSPECIALISTEN TV-MAN AB HAR KUNSKAPEN, HÅRDVARAN OCH KONTRAKTEN SOM BEHÖVS. VÄLKOMMEN IN FÖR MER INFORMATION.

 

svart Tillbaka Paus Stopp Start Vidare